Google+


Woon-werk verkeer rijden

Woon-werk verkeer met de motor rijden heeft veel voordelen zoals minder brandstofverbruik, geen parkeerkosten en tussen de files door  kunnen rijden. Toch zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je hiervoor kiest:

poster-Het rijden tijdens ochtend- en avondspits. Je moet uiterst geconcentreerd zijn in dit drukke verkeer waarbij iedereen haast heeft, weinig oog heeft voor elkaar en vaak onvoldoende afstand houdt.

-Weersomstandigheden. Zorg dat je goed gekleed en beschermd bent. Laat je niet verrassen door harde winstoten en flinke regenval.

-Staat van het wegdek. Soms lijken onze Hollandse wegen met tactisch geplaatste putdeksels en tramrails ervoor gemaakt om een motorrijder te laten verongelukken. Kijk ver vooruit! Pas ook op voor grind, losliggende en uitstekende stenen.

-Onderhoud. Wanneer je je motor zo intensief gebruikt slijten onderdelen snel. Breng je banden regel matig op voldoende spanning, controleer het profiel van de banden,  smeer de ketting, controleer de remvloeistof en het oliepeil. Houd de gereden kilometers goed bij en zorg voor een tijdige afspraak voor een onderhoudsbeurt.

-Zichtbaarheid. Als motorrijder heb je een smal silhouet en dus kan het vaak voorkomen dat je over het hoofd wordt gezien. Rijd altijd met lichten aan. Vermijd dode hoeken van automobilisten, zeker die van bestelbussen en vrachtwagens. Er zijn steeds meer rijders met fluorgele veiligheidshesjes, helmen, tassen en jassen . Opvallende motorgear is geen overbodige luxe.

Powered by Web Agency

Related Video

Powered by Web Agency

Motolady on Twitter

You are here