Google+


Voorkom gehoorschade!

Het zal niet bij iedere motorrijd(st)er bekend zijn dat je gehoorschade kunt oplopen door het maken van een kort of lang motorritje zonder het dragen van gehoorbescherming. Het dragen van een goede helm beschermt helaas niet je gehoor. De wettelijke veilige grens voor belasting van het gehoor is 80 decibel. Het aantal decibel van de gemiddelde windruis die wordt gemeten tijdens een rit met de volgende snelheden zit er al ruim boven:

Snelheid Windruis Maximale belastingstijd
100 km/u    
94dB 15 minuten
120 km/u 98dB 7 minuten
140 km/u 102dB 3 minuten

oordopjes_maat_glittersTegenwoordig zijn oordopjes in uiteenlopende varianten te krijgen: In standaard maten of op maat gemaakt, zacht of hard met verschillende filters en zelfs in verschillende kleuren. Omdat ik hier meer over wilde weten ben ik op bezoek geweest bij Noizezz, een leverancier van gehoorbescherming voor de meest uiteenlopende doeleinden. Noizezz is de naam van het Multi Care Systems lab, het oudste otoplastiek lab in Nederland. In 2002 is het lab afgesplitst en ging het verder als aparte BV. In de loop van 2009 heeft de BV een andere naam gekregen: Noizezz. Met deze naam hoopt het bedrijf meer consumenten te bereiken en vooral ook bij jongeren onder de aandacht te brengen hoe belangrijk gehoorbescherming is.

Irene Boll, manager van het lab, vertelt dat Noizezz ( door het eigen lab ) kan zorgen voor de beste prijs/kwaliteit verhouding en zeer snelle levertijden. Binnen vijf werkdagen worden custom oordopjes afgeleverd! Noizezz maakt gebruik van eigen ontwikkelde filters die zijn voorzien van membranen die uitvoerig zijn getest en gekeurd voordat deze op de markt worden gebracht. De dichtheid van de membranen bepaalt in hoeverre het geluid wordt gedempt. Een membraan filtert alleen de schadelijke windruis weg zodat het aantal decibel wordt teruggebracht naar een hoeveelheid waar je gehoor wel gedurende een langere tijd aan mag worden blootgesteld. Door minder windruis kun je je beter concentreren op de geluiden die er wel toe doen. Je motor, het verkeer om je heen, de stem van je medepassagier of navigatie via een communicatieset: Door de goede spraakverstaanbaarheid van de filters is dit nog prima te verstaan tijdens het dragen van oordoppen. De filters kunnen zelfs worden omgewisseld bij zowel de Noizezz universele als de zachte custom oordopjes zodat je deze voor meerdere doeleinden kan gebruiken.
Voor Motolady heb ik zowel de standaard - als de op maat gemaakte Noizezz oordoppen getest. Mijn bevindingen kun je vinden in de reviews bij accessoires (protectie).

Ik was zeer benieuwd hoe de zachte siliconen oordopjes worden gemaakt. Gelukkig mocht ik een kijkje nemen in het lab en heeft de heer Dillep Sattan het proces stap voor stap laten zien en uitgelegd. Benieuwd? Je kunt de uitleg en foto's bekijken op onze info pagina in het artikel 'custom oordopjes stap voor stap'.

Als je bereid bent de tijd te nemen om je goed te kleden om veilig te kunnen motor te rijden, neem dan ook de tijd voor het kopen en dragen van oordopjes! Zie voor meer informatie www.noizezz.com

logo-noizezz-877_klein

Powered by Web Agency

Related Video

Powered by Web Agency

Motolady on Twitter

You are here