Google+


Custom oordopjes stap voor stap

De afdrukken komen binnen met een klantnummer en eventuele kleurcode. Ook staat er bij de omschrijving welke soort (zacht of hard) en met welke filter de oordopjes gemaakt moeten worden. Dit wordt op de afdrukken geschreven.
Stap 1: De klei afdrukken worden bijgesneden, o.a. de watjes en wat kleine stukjes klei die niet nodig zijn voor de mal worden er af gesneden.
Stap 2: De afdrukken worden glad gemaakt door slijpen en polijsten.
Stap 3: De afdrukken worden gedipt in hete wax om eventuele barstjes en scheurtjes in de klei op te vullen.
Stap 4: Van de afdrukken wordt nu een gipsafdruk gemaakt van zowel de boven- als onderkant. De afdrukken worden in een bakje met gips gelegd. Deze moet een half uur uitharden. Daarna wordt een ander bakje met gips bovenop het onderste bakje gelegd om zo ook een afdruk te hebben van de buitenkant van de uiteindelijke oordoppen. Ook dit bakje met gips moet een half uur uitharden en vervolgens moeten de bakjes op elkaar 3 minuten in de magnetron.
Stap 5: Wanneer de twee bakjes van elkaar af gehaald zijn worden de afdrukken verwijderd en blijft er een gipsmal over. Deze wordt gevuld met lak zodat de siliconen wat er in gegoten wordt straks weer makkelijk uit de mal te halen is. De lak moet even intrekken en wordt er uitgegoten. Het siliconenmengsel wordtin de mal gespoten en deze wordt in de pers geplaatst.
Stap 6: De siliconen dopjes zijn uitgehard. Nadat ze uit de pers zijn gehaald worden ze gelakt en verwarmd zodat de lak snel opdroogt.
Stap 7: Er worden gaatjes geboord voor de filters. De filters kunnen er worden ingeduwd.

2bSL373523 SL373535

Powered by Web Agency

Related Video

Powered by Web Agency

Motolady on Twitter

You are here