Google+


Vivian Sigterman motorvrouw van het jaar 2013

Motorvrouw van het jaar is geworden: Vivian Sigterman.
Zij kreeg de trofee overhandigd van de winnares van vorig jaar. Naast de titel heeft ze een motorreis voor twee personen door Andalusië gewonnen, een motorjas en een dag off road rijden met Arjan Brouwers.

Begin januari hebben de vijf finalisten track training gehad in Cartagena. Ze konden hun keuze maken tussen een Ducati Monster, Streetfighter of Panigale.
Volgens de instructeur Bach Lamboo hebben in de twee dagen sessies rijden Maryati, Jenny en Marleen de meeste vooruitgang gemaakt. Vivian heeft al jarenlange circuit ervaring en is zelf ook instructrice voor race academy. Esther gaf eerlijk toe dat circuit rijden niets voor haar was en toonde haar lef door wat eerder te stoppen.

Dit jaar telde de gewonnen stemmen echter veel zwaarder mee dan de circuit training en theorie punten, dus gelijke kansen voor iedereen.

Vivian voelde zich als een vis in het water op het circuit van Cartagena.
Ze was hier nog niet eerder geweest maar al in de tweede sessie ging ze snoeihard over het circuit. Al op de eerste dag haalde ze kerels in die daar al drie dagen reden. Af en toe waande ze zich even Valentina Rossi; "Alles werd voor me gedaan, ik hoefde niet eens zelf te tanken." Ook het rijden op de Panigale was een nieuwe ervaring voor haar. Ze is al wel ervaren met 3- en 4-cilinders, maar deze bruut kende ze nog niet. Vivian maakte zich wel een beetje zorgen om de Harley achterban van Esther; "Die stemmen natuurlijk nooit op een powerranger op een plastic motor." Gelukkig kon ze rekenen op de steun van haar collega's in de racerij. Vivian gaat nu eerst even genieten van de overwinning, daarna zet ze zich weer volop in om vrouwen te motiveren motor te gaan rijden.

Jenny wilde er gelijk vol voor gaan, geen angst, "meteen gaan met die banaan".
Vooral de eerste sessie van dag twee had ze een goed gevoel over. De tweede dag kon ze goed alles in praktijk brengen wat ze de eerste dag had geleerd. Jenny had al eerder circuittrainingen gevolgd, maar die waren een stuk minder intensief dan Cartagena. Waarschijnlijk wil ze meer trainingen gaan volgen, maar dan misschien meer in de richting van rijvaardigheid.

Maryati vond het erg leuk om meegemaakt te hebben, maar het is wel echt een circus met wat er allemaal op je afkomt. Spanje was voor haar al een prijs opzich. Ze wilde al jaren het circuit op, maar het was eigenlijk niet de planning om het al zo vroeg in haar motor carriere te doen. Maryati heeft op de monster en op de streetfighter gereden. De sessies gingen erg lekker, dus is ze niet op de panigale gestapt. Ze moest wel even wennen toen ze van haar eigen begrensde motor om moest schakelen naar deze circuitmotoren. Toen ze de monster voor de eerste keer opentrok zat ze bijna in de panigale van Bach.
De eerste dag was er ruzie met een en dezelfde bocht, er staat zelfs op film dat ze boos op haar tank slaat. Toen ze te horen kreeg dat het aan het aansnijden van de voorgaande bocht lag ging het daarna een stuk beter. Misschien wil Maryati deze zomer wat meer ervaring opdoen op Mettet of Ecuyers.
Ze is gevraagd om voor de Ducati clubraces verslag te doen en prijzen uit te reiken.

Marleen vond het rijden op het circuit een leuke onderbreking van de winter.
Ze is niet zo van het campagne voeren en heeft eigenlijk gewoon van de ervaring genoten. Het zat bij haar zo ingebakken dat ze constant in haar spiegels kijkt en over haar schouder, dat ze dit op het circuit ook deed. Daarvoor heeft ze van Bach toch wel even op haar donder gekregen, dat hoort natuurlijk niet op het circuit. Marleen heeft op alle motoren gereden, maar voelde zich het lekkerste op de monster. Vroeger ging ze overal heen op de motor, maar dat gaat nu niet meer sinds ze haar eigen motorherberg runt. Hier probeert ze achteropzit-vrouwen over te halen zelf te gaan rijden. Misschien wil ze in de toekomst bergtrainingen gaan geven vanuit haar herberg.

Esther vond het ook een hele ervaring met alle media en poespas eromheen.
Circuitrijden is niet echt haar ding. Ze vond het wel fijn om een keer geprobeerd te hebben, maar ze had het liefst op haar gemakje door Cartagena getourd en van de omgeving genoten. Het gezelligst vond ze het dan ook aan het eind van de dag, lekker de kroeg in met iedereen en lekker tapas eten. Esther heeft een email gehad van Harley Davidson waarin ze vertelden haar te steunen. Dit vond ze natuurlijk erg leuk vond om te horen. Ze zou graag in de toekomst voor Harley werken, bijvoorbeeld met het ontwerpen van een speciale kledinglijn.

 


(boven naar onder, vlnr)
Maryati, Marleen, Esther, Vivian, Jenny

Powered by Web Agency

Motolady on Twitter

You are here