Google+


Meer vrouwen halen motorrijbewijs

Vorig jaar hebben veel meer mensen een rijbewijs gehaald dan in 2011. Het Centraal Bureau Rijvaardigheid maakt uit de voorlopige cijfers een stijging van 18 procent op. Opmerkelijk is dat veel meer vrouwen onder de 24 het motorrijbewijs haalden. Onder die groep is de stijging 50 procent.

Ruim 30.000 mensen haalden vorig jaar hun motorrijbewijs. De helft van die groep is onder de 24 jaar. De jongeren maakten gebruik van de oude regels voor het rijbewijs, die golden tot 13 januari van dit jaar.

Volgens die regels konden jongeren tot 21 jaar een rijbewijs op een lichte motor halen en na twee jaar overstappen op een motorfiets met onbeperkt vermogen. Nu moet het rijbewijs in stappen worden behaald. 17-jarigen mogen al met lessen beginnen. Vanaf het 24ste jaar mag examen worden gedaan voor het rijbewijs voor de zwaardere motorfietsen.

De BOVAG, die de motorbranche en de rijscholen vertegenwoordigt, ziet geen verschuiving van de auto naar de motor. Wel is het volgens de BOVAG zo dat mensen nu vaker per gelegenheid kiezen of ze de auto, de motor, de bromfiets of de fiets nemen.

Powered by Web Agency

Motolady on Twitter

You are here